| Author |
Message |
mariojch
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi

Status: Offline
|
| Posted:
Feb 22, 2005 - 09:03 PM |
|
Mam pewien proble mam zamiar założyc strone internetową ale nie wiem jak i od czego zacząc prosze o pomoc i jakies wskazówki |
|
|
|
 |
LEMUR
Mega GURU

|
| Posted:
Feb 22, 2005 - 09:16 PM |
|
moze tak:
1. sciagnij pajaczka - wersja shareware (40 uruchomien)
2. poczytaj, zapoznaj sie z kursami - sa dolaczone do pajaczka
3. podgladaj zrodla innych stron, zobacz co jest odpowiedzialne za jaki efekt
4. probuj, cwicz, zmieniaj, pytaj
dodam tylko, ze Pajaczek ma wbudowanych mase kreatorow, narzedzi wspomagajacych tworzenie np. ramek, tabel, map odsylaczy.... |
_________________ LEMUR
[ even our masters don`t know the web we weave ]
jak ważny jest dla Ciebie komfort widzenia? | aby wi(e)dzieć więcej | Soczewki Kontaktowe - sklep |
|
|
 |
DEXTER:)
Mega GURU

|
| Posted:
Feb 25, 2005 - 06:01 PM |
|
| LEMUR wrote: |
| dodam tylko, ze Pajaczek ma wbudowanych mase kreatorow, narzedzi wspomagajacych tworzenie np. ramek, tabel, map odsylaczy.... |
Jest druga strona medalu. Zrobisz tą pierwszą stronę, spodoba Ci się ten sport , zabierzesz się za nową i dojdziesz do wniosku, że niepotrzebnie zamiast uczyć się języka nauczyłeś się obsługi programu. Wiem, że patrząc na gotowy, wygenerowany kod można się także sporo nauczyć, ale jak dla mnie nauka na błędach jest "jedynym słusznym" sposobem, dzięki któremu bardziej zgłębisz wiedzę o technologiach, co pozwoli Ci w przyszłości na większą samodzielność, intuicję i kreatywność przy tworzeniu nowego kodu.
Od początku swej przygody w HTML'em nigdy nie korzystałem z kreatorów. Dziś mogę napisać stronę z tym samym skutkiem w Notatniku. W Pajączku wykorzystuje tylko kolorowanie składni i dynamiczny kod, co nie zmienia faktu, że Pająk jest według mnie najlepszym znanym mi programem dla webmasterów, oferując wiele ciekawych opcji nie służących tylko do pisania kodu. |
_________________ Kubuntu to jest to  |
|
|
 |
cherr
Jestem tu już dłuższą chwilę

|
| Posted:
Feb 25, 2005 - 06:20 PM |
|
Moze kup sobie kurs webmastera z wydawnictwa www.helion.pl to koszt 25 zł nie ma to jak na papierze no i oczu tak nie niszczysz chyba że masz LCD |
_________________ Nie wszystko Pajączek co złote i srebrne.
Zapraszam na ...
GG: 1818209 Skype: m.pajdak |
|
 |
 |
luki8185

|
| Posted:
Jan 11, 2009 - 06:23 PM |
|
MI SIĘ NIE UDAJE STWORZYĆ.
JAKAŚ GŁUPIA MI WYSZŁA.  |
|
|
|
 |
luki8185

|
| Posted:
Jan 11, 2009 - 06:25 PM |
|
|
|
 |
marus6
Znawca tematu

|
| Posted:
Jan 13, 2009 - 02:00 PM |
|
Jezli tak myślisz to jestes juz na straconej pozycji.... Na wszystko trzeba czasu ! Pierwsza strona zawsze jest daleka od idealu. Powinieneś uczyć się na błedach. Z czasem zacznie ci wychodzić Moje rady sa takie:
- z poczatku pisz kod ręcznie w notatniku,
- spraw sobie dobrą ksiazke o html i css,
- Staraj sie wykonywać wszystko samemu,
- nie proś nikogo o gotowy kod, tylko o wskazówki
To w połączeniu z cięzka i żmudna pracu przyniesie właściwy efekt P
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Emil0076
Jestem tu już dłuższą chwilę

|
| Posted:
Jan 17, 2009 - 06:35 PM |
|
DEXTER i marus6 dobrze gadają, mam takie samo zdanie jak oni, jeżeli nie chcesz wydawać pieniędzy na książkę (która moim zdaniem jest najlepsza do nauki) to zaczynaj od toutoriali w necie i oczywiście w razie nowych wyzwań gugle i zapraszamy na forum  |
|
|
|
 |
jansie

|
| Posted:
Jan 21, 2009 - 06:20 PM |
|
Właśnie zaczynam nowe doświadczenie. TWORZENIE www. Pewnie nie będzie to łatwe, ale lubię się uczyć czegoś nowego. Pozdrawiam wszystkich - [big] zielony 40 latek.[/big]  |
|
|
|
 |
jansie

|
| Posted:
Jan 21, 2009 - 06:23 PM |
|
O właśnie widać , że zielony, ale chyba właśnie bardzo zielony - skoro duży nie wyszedł. Heh  |
|
|
|
 |
martin237

|
| Posted:
Feb 22, 2009 - 01:20 PM |
|
Witam wlasnie dzisiaj startuje z pierwsza swoja strona www zobaczymy co bedzie  |
|
|
|
 |
junior211

|
| Posted:
Feb 21, 2010 - 03:35 PM |
|
Witam! poszukuję książki "pajączek 5nxg ćwiczenia praktyczne" junior211@wp.pl |
|
|
|
 |
tedy01

|
| Posted:
Mar 14, 2010 - 11:15 AM |
|
Witam. To jest mój pierwszy post
Mam pajączka prawie od roku, książkę "5NXG PAJĄCZEK Oficjalny podręcznik" od 8 miesięcy a strony www ...jak nie miałem tak nie mam.
Dlaczego?
Dlatego, że wiecznie mi brakowało czasu, który jest niezbędny do nauki. Nawet najprostsze rzeczy, gdy się ich uczymy wymagają skupienia i pewnego wysiłku.
Czytając poprzednie posty zostałem utwierdzony, że nie ma efektów bez wysiłku. nawet pajączek, który może harować za czterech ma instrukcję obsługi, jaką należy poznać.
Dzisiaj mam już więcej czasu, odłożyłem inne zajęcia. Zaczynam od zera. Tak, ja 50- latek zaczynam swoją nową przygodę.
Mam wreszcie komputer, który mi nie muli i nadzieję, że śladem innych webmasterów pójdę.
Mam nadzieję znależć na tym forum pomoc i życzliwość. Atmosfera jaka tutaj panuje jest ciepła i sprzjająca nowicjuszom. Dziękuję doświadczonym forumowiczom za ten styl, mam nadzieję, że i ja na tym skorzystam.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lucas
Specjalista

|
| Posted:
Mar 14, 2010 - 07:04 PM |
|