| Author |
Message |
Milosz_mily
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi

Status: Offline
|
| Posted:
Dec 06, 2005 - 02:09 PM |
|
Pobrałem Galernika zrobiłem na szybko kilka prób i jest OK.
Pytanie mam natomiast takie:
- chciałbym rozbudować doś mocno swoją galerię zdjęć (mam ich kilka tysięcy :-> i będzie ich przybywać), chciałbym je grupować po kilkanaście i umieszczać w osobnych tematycznych galeriach do których wejście będzie ze strony głownej. Jak tego dokonać za pomocą galernika??
Czy trzeba zrobić stronę początkową z odnośnikami do poszczególnych katalogów z galeriami?? A może jest jakiś inny prostrzy sposób z zachowaniem szaty graficznej i szablonów z galernika??
Pozdrawiam:
Miłosz K. |
|
|
|
 |
reggi
Znawca tematu

|
| Posted:
Dec 08, 2005 - 12:19 PM |
|
W tej chwili nie ma możliwości zarządzania wieloma galeriami z poziomu Galernika w ten sposób, by wygenerować jedną stronę z odsyłaczami do poszczególnych galerii. Planujemy w przyszłych wersjach dodanie takiej możliwości. Obecnie trzeba jeszcze ręcznie przygotowac dokument z odsyłaczami. |
_________________ Pozdrawiam,
Marek REGGI Reinowski
Cream Software |
|
|
 |
Tigris

|
| Posted:
Mar 16, 2006 - 12:27 PM |
|
Robiłem galerię z 38 zdjęć, ale po ich zebraniu i opisaniu Galernik konwertował ją parę godzin zabierając bardzo dużo pamięci roboczej przy tej czynności. Ostatecznie na końcu jeszcze się zablokował i cała moja robota poszła na marne.
Mógłby przynajmniej dotychczasowe me czynności zapamiętać.
Czy to normalne, albo jest to wina mego systemu ?
Mam WIN 2000, 512 MB RAM
Może istnieje ograniczenie w ilości zdjęć galerii ? |
|
|
|
 |
reggi
Znawca tematu

|
| Posted:
Mar 16, 2006 - 01:09 PM |
|
Witam.
Galernik nie ma ograniczenia liczby zdjęć. Proszę spróbować ponownie, ew. w razie ciągłego występowania błędu podesłać kilka z tych zdjęć. Poproszę także o podesłanie mi schematu galerii (bądź podanie który to schemat galerii, jeśli jest używany dostarczony z programem w postaci niezmienionej).
Jeśli zaś chodzi o zapamiętanie ustawień w razie nieprawidłowego zamknięcia śprogramu... zobaczymy, pomyślę o tym.
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam,
Marek REGGI Reinowski
Cream Software |
|
|
 |
wojak7
Znawca tematu

|
| Posted:
Mar 18, 2006 - 05:11 PM |
|
Ja tworzyłem galerie i po 300-500 zdjęć i nigdy nie trwało to kilku godzin, a zdjęcia źródłowe są naprawdę spore bo w rozdzielczości 3264x2176, a też mam tylko 512RAM-u, tylko mam WinXP SP2 |
_________________ Pozdrawiam:
MichalP (wojak7)
www.softweb.pl |
|
|
 |
DOOOMINO

|
| Posted:
Sep 25, 2007 - 09:53 PM |
|
| reggi wrote: |
| W tej chwili nie ma możliwości zarządzania wieloma galeriami z poziomu Galernika w ten sposób, by wygenerować jedną stronę z odsyłaczami do poszczególnych galerii. Planujemy w przyszłych wersjach dodanie takiej możliwości. Obecnie trzeba jeszcze ręcznie przygotowac dokument z odsyłaczami. |
Czy najnowsza wersja Galernika już potrafi stronę z odsyłaczami gdyż jest to bardzo przydatne? |
|
|
|
 |
Power

|
| Posted:
Feb 09, 2010 - 07:52 PM |
|
| DOOOMINO wrote: |
| reggi wrote: |
| W tej chwili nie ma możliwości zarządzania wieloma galeriami z poziomu Galernika w ten sposób, by wygenerować jedną stronę z odsyłaczami do poszczególnych galerii. Planujemy w przyszłych wersjach dodanie takiej możliwości. Obecnie trzeba jeszcze ręcznie przygotowac dokument z odsyłaczami. |
Czy najnowsza wersja Galernika już potrafi stronę z odsyłaczami gdyż jest to bardzo przydatne? |
Witam !
Dołączam się do w/w pytania, ponieważ jestem na etapie poszukiwań programu do tworzenia galerii wraz z menu głównym, w wersji full.
Chodzi mi konkretnie o stronę główną (tytułową), zakładki typu : galeria, kontakt, itp ...
Nie mam wiedzy w tworzseniu www, stąd też potrzebuję coś intyicyjnego i szybkiego w obsłudze.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Power |
|
|
|
 |
|
|