startowa
sklep online
programy
download
partnerzy
pomoc
forum
blog:news
o nas

Na forum spotkasz się z innymi użytkownikami programów, którzy chętnie dzielą się swoim doświadczeniem. Możesz tutaj szukać pomocy i dyskutować o ulubionych technologiach. Możesz również dodać swoją stronę do katalogu. Zarejestruj się teraz.

Forum dyskusyjne Cream Software

Tutaj możesz szukać pomocy wśród innych użytkowników
programów Cream Software. To społeczność ludzi związanych
z tworzeniem WWW i wymieniających się chętnie doświadczeniami.

Forum - Menu
Search | Memberlist | Usergroups
Register |   Profile | Log in to check your private messages  | Log in
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
Milosz_milyOffline
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi

Status: Offline
Posted: Dec 06, 2005 - 02:09 PM Reply with quote Back to top

Pobrałem Galernika zrobiłem na szybko kilka prób i jest OK.
Pytanie mam natomiast takie:

- chciałbym rozbudować doś mocno swoją galerię zdjęć (mam ich kilka tysięcy :-> i będzie ich przybywać), chciałbym je grupować po kilkanaście i umieszczać w osobnych tematycznych galeriach do których wejście będzie ze strony głownej. Jak tego dokonać za pomocą galernika??
Czy trzeba zrobić stronę początkową z odnośnikami do poszczególnych katalogów z galeriami?? A może jest jakiś inny prostrzy sposób z zachowaniem szaty graficznej i szablonów z galernika??

Pozdrawiam:
Miłosz K.
View user's profile Send private message
reggiOffline
Znawca tematu
Znawca tematu

Posted: Dec 08, 2005 - 12:19 PM Reply with quote Back to top

W tej chwili nie ma możliwości zarządzania wieloma galeriami z poziomu Galernika w ten sposób, by wygenerować jedną stronę z odsyłaczami do poszczególnych galerii. Planujemy w przyszłych wersjach dodanie takiej możliwości. Obecnie trzeba jeszcze ręcznie przygotowac dokument z odsyłaczami.

View user's profile Send private message Visit poster's website
TigrisOffline

Posted: Mar 16, 2006 - 12:27 PM Reply with quote Back to top

Robiłem galerię z 38 zdjęć, ale po ich zebraniu i opisaniu Galernik konwertował ją parę godzin zabierając bardzo dużo pamięci roboczej przy tej czynności. Ostatecznie na końcu jeszcze się zablokował i cała moja robota poszła na marne.
Mógłby przynajmniej dotychczasowe me czynności zapamiętać.
Czy to normalne, albo jest to wina mego systemu ?
Mam WIN 2000, 512 MB RAM
Może istnieje ograniczenie w ilości zdjęć galerii ?
reggiOffline
Znawca tematu
Znawca tematu

Posted: Mar 16, 2006 - 01:09 PM Reply with quote Back to top

Witam.

Galernik nie ma ograniczenia liczby zdjęć. Proszę spróbować ponownie, ew. w razie ciągłego występowania błędu podesłać kilka z tych zdjęć. Poproszę także o podesłanie mi schematu galerii (bądź podanie który to schemat galerii, jeśli jest używany dostarczony z programem w postaci niezmienionej).

Jeśli zaś chodzi o zapamiętanie ustawień w razie nieprawidłowego zamknięcia śprogramu... zobaczymy, pomyślę o tym.

Pozdrawiam

wojak7Offline
Znawca tematu
Znawca tematu

Posted: Mar 18, 2006 - 05:11 PM Reply with quote Back to top

Ja tworzyłem galerie i po 300-500 zdjęć i nigdy nie trwało to kilku godzin, a zdjęcia źródłowe są naprawdę spore bo w rozdzielczości 3264x2176, a też mam tylko 512RAM-u, tylko mam WinXP SP2

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
DOOOMINOOffline

Posted: Sep 25, 2007 - 09:53 PM Reply with quote Back to top

reggi wrote:
W tej chwili nie ma możliwości zarządzania wieloma galeriami z poziomu Galernika w ten sposób, by wygenerować jedną stronę z odsyłaczami do poszczególnych galerii. Planujemy w przyszłych wersjach dodanie takiej możliwości. Obecnie trzeba jeszcze ręcznie przygotowac dokument z odsyłaczami.

Czy najnowsza wersja Galernika już potrafi stronę z odsyłaczami gdyż jest to bardzo przydatne?
PowerOffline

Posted: Feb 09, 2010 - 07:52 PM Reply with quote Back to top

DOOOMINO wrote:
reggi wrote:

Czy najnowsza wersja Galernika już potrafi stronę z odsyłaczami gdyż jest to bardzo przydatne?
Witam !
Dołączam się do w/w pytania, ponieważ jestem na etapie poszukiwań programu do tworzenia galerii wraz z menu głównym, w wersji full.
Chodzi mi konkretnie o stronę główną (tytułową), zakładki typu : galeria, kontakt, itp ...
Nie mam wiedzy w tworzseniu www, stąd też potrzebuję coś intyicyjnego i szybkiego w obsłudze.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Power
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic

Online panel

Kliknij, aby założyć kontoNie jesteś aktualnie zalogowany. Zaloguj się korzystając z poniższych pól.

Username:

Password:

::Załóż konto TERAZ